Prins Bernhardlaan 34
1911 BB Akersloot
info@custerscoaching.nl
0251 797010
06 30468339
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5

Ervaringen van cliënten

Het leven kan ons veel verschillende problemen en/of keuzes voorleggen. Misschien twijfelt u over uw relatie. Of heeft u hulp nodig om assertiever in het leven te staan, zowel in uw persoonlijke leven als in uw professionele loopbaan.

U bent niet alleen. Enkele honderden cliënten hebben na de sessies in mijn praktijk zeer uiteenlopende oplossingen gevonden met de juiste therapie, training of een combinatie van meerdere technieken.

Hieronder leest u een greep uit de vele testimonials die ik door de jaren heen heb mogen ontvangen:
Saskia (44)

Ik kwam bij Marie-José terecht via een collega van het werk, zij zijn oude bekenden van elkaar. Ga maar met Marie-José praten, kijk maar wat je aan haar hebt. Het is een praktische Limburgse.Dit advies kwam voort uit een behoefte om mijn mogelijkheden op het gebied van werk te onderzoeken. Het vervolgens ingezette coachingstraject had twee sporen die uiteindelijk voor een groot deel samen kwamen: een gezonde balans tussen werk- en privéleven en kijken waar ik me in mijn werk op wil richten, nog meer de inhoud in voor wat betreft het werk of meer richting leidinggeven? Het traject leverde me enorm veel op. Niet alleen heb ik naar aanleiding van testen en gesprekken meer inzicht in mijn capaciteiten en mogelijkheden gekregen op werkgebied, ook op het moment van het traject zelf had ik voor vraagstukken uit mijn privéleven, waaronder mijn jeugd, een goede aansluiting met Marie-José. Het was heel pragmatisch met allerlei tips en adviezen en dat werkte voor mij op menig vlak. Ook de nadruk op de ademhaling heeft mij enorm geholpen. Privé is het qua relatie niet goed, maar ik voel wel een stevige basis bij mezelf om daarmee te dealen en mezelf daarin vooruit te willen brengen naar een completer en evenwichtiger leven.

 

Frits (51)

Ik ben bij Marie-Jose terecht gekomen omdat ik met het bedrijf niet verder kwam in mijn loopbaan traject. Door omstandigheden (werk, privé en gezondheid) waren we even de weg kwijt. Ik heb het bedrijf toen gezegd dat we externe hulp nodig hadden. Ik ben bij jou terecht gekomen omdat je mij werd aangeraden. De belangrijkste vragen die aan het begin van dit traject lagen waren:
Hoe kom ik uit het dal waar ik nu in zit?
Wat kan ik?
Wat wil ik?
Hoe ga ik om met de huidige situatie?
Beïnvloedt de privé situatie mijn werk?

In het begin het ik competentie testen gedaan en lange gesprekken gevoerd om de situatie uit te leggen, waarbij Marie-Jose goed luisterde en de goede vragen stelde. Na elke sessie kreeg ik huiswerk mee wat in de volgende sessie weer behandeld werd. Met methoden als "Mooi Werk" en het "management spel" heeft Marie-Jose me vooral laten zien wat ik kan en mijn naïeve beeld over de organisatie veranderd. Ik denk dat ik nu beter snap wat er om mij heen allemaal gebeurt en hoe mensen werken met verborgen agenda's etc. Eigenlijk ben ik weer een stuk volwassener geworden.Ik ben momenteel helemaal uit het dal van de afgelopen tijd geklommen. Heb bijna al mijn energie en enthousiasme terug en dat voelt goed. De komende periode kan ik aan de slag met wat ik geleerd heb. Ik heb weer alle vertrouwen en energie voor de toekomst!

 

Carly (45 jaar)

Ik kwam terecht bij Marie-José via een zoekterm met personal coaching of persoonlijke ontwikkeling of zo. Ik had een soort mission statement voor mezelf geformuleerd, waar ik begeleiding bij zocht. Het kwam er op neer dat ik m'n eigen ontwikkeling vond stagneren en een beetje vast liep. Ik had 3 coaches benaderd en met Marie-José had ik een klik, ik vond het prettig hoe ze me aansprak.Marie-José leerde me de krachtige potentie in mezelf te zien. Marie-José deed een zgn. familie-opstelling met mij met behulp van poppetjes die me veel inzicht heeft gegeven in o.a. de rol en invloed van mijn dominante, instabiele moeder en hoe zij mij indertijd als volwassene belastte in plaats van me kind te laten zijn.Ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik kan bij stress beter uitzoomen en eerst de situatie overzien, vóór dat ik actie neem. Het helpt me mijn eigenwaarde te blijven voelen in mijn relatie met mijn man en met familie en vriendinnen. Ook ben ik me sneller bewust van mijn gedrag of mijn aandeel en kan vervolgens de keus maken van hoe nu verder in het gesprek of in de situatie. Verder heb ik actie genomen om voor mezelf activiteiten te ontwikkelen.Kortom: Ik ben stabieler geworden en kan daardoor meer genieten van mijn leven

 

Henk (42)

Via een goede vriend kwam ik bij Marie-Jose. Door zijn enthousiaste verhalen over de goede resultaten werd ik nieuwsgierig. Wat mij vooral aansprak was zijn ervaring dat het lukte om de energie weer terug te krijgen.Ik ben vooral gekomen om "onbewuste" blokkades en remmingen weg te werken. Waarom durf ik niet te vertrouwen op mijn intuïtie, ontbreekt het mij regelmatig aan zelfvertrouwen en schakel ik uiteindelijk altijd over op de ratio? Marie Jose helpt mij weer vertrouwen te krijgen in de natuurlijke energie en kracht die in mij zit. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb.

 

Esther (28 jaar)

Ik had steeds terugkerende paniekmomenten na een heftige periode in mijn leven. Na een aantal mails over en weer om mijn vraag helder te krijgen, werd een afspraak gemaakt. De eerste kennismaking met Marie-Jose heb ik direct als prettig ervaren. Een duidelijk verhaal, en geen "zweverige toestanden", daar voelde ik me wel prettig bij. In dit gesprek werden mijn vragen nog concreter. In mijn dagelijkse werk en bezigheden waren de resultaten van de sessies met haar zo groot dat mijn omgeving zich af vroeg wat er met me aan de hand was? Niet alleen ik, maar ook de mensen om me heen zagen en voelden dit dus. Ik was altijd al tevreden over mijn leven, alles ging goed en ik was gelukkig. Maar dat ik mezelf nog zoveel beter kon voelen had ik niet gedacht. Het heeft mij in ieder geval veel opgeleverd. Mijn hulpvraag lag op het gebied van paniekgevoelens. Deze heb ik totaal niet meer ervaren, ik sta meer ontspannen in het leven. Dat er hiernaast nog zoveel bij is gekomen, had ik niet durven hopen.Marie-Jose zei me in het begin, dat ik minder moest gaan denken en meer moest leven met wat de dag mij brengt. "kijk wat er op je pad komt, je hebt niet overal invloed op en kunt niet overal controle over hebben, go with the flow", noemde ze dit. Dat dit doel voor mij behaald is, is denk ik wel duidelijk geworden na het lezen van mijn verhaal!

 

Laurens (50)

Ik kwam bij CustersCoaching terecht via mijn broer die er tevreden over was. Ik wilde uitzoeken welke affiniteit ik heb in relatie tot mijn loopbaan en daar had ik hulp bij nodig. Marie-José is een ervaren loopbaanadviseur die me geholpen heeft de rode draden in mijn levensverhaal en CV te vinden. Ik kreeg telkens opdrachten die ik thuis kon maken en die we samen bespraken. Gaandeweg werd ik me steeds beter bewust van mijn kwaliteiten en interesses. Het was een goede, degelijke manier om je carrière onder de loep te nemen. Ik moest flink aan het werk en Marie-José is een goede sparring-partner die je uitdaagt waardoor je nieuwe inzichten krijgt. De uitkomst was voor mij een echte eyeopener. Ik ontdekte dat het werken met mensen mijn inspiratiebron is en dat kan ik in diverse beroepsrichtingen. De begeleiding voldeed aan mijn verwachtingen, ik ben nu druk bezig met netwerken in de werkrichting die me aanspreekt.

 

Ada (49)

Ik had al een lange tijd problemen waar ik iets aan wilde doen. Ik had vroeger nare ervaringen meegemaakt en het overlijden van mijn vader speelde ook nog steeds een rol. Ik had al verschillende therapieën geprobeerd, zoals regressie en ontspanningstherapie, maar dat hielp niet voldoende. Toen ik een foto met een interview van Marie-José las dacht ik: dat ga ik proberen. Ik was echt gemotiveerd om iets te verbeteren: mijn problemen speelden altijd in mijn achterhoofd en ik voelde me niet vrij. Bij sommige gebeurtenissen voelde ik een klem op mijn borst. Ik kreeg elke keer oefeningen mee, die ik thuis deed. Ik had meteen na de eerste sessie het gevoel dat ik bij de juiste persoon was. Er was geen enkele twijfel. Ik voel me nu goed: veel vrijer. Ik moet de oefeningen regelmatig blijven doen, ik merk dat het goed voor me is. Ik voel wanneer dat nodig is en dan doe ik ze. Ik zou anderen aan willen raden om niet zo lang te wachten als ik deed. Ik had me veel eerder zo opgelucht kunnen voelen.

 

Cora (42)

Ik kreeg snel meer inzicht in mijn relatie en waar mijn knelpunten lagen. Het huiswerk dat we meekregen hielp ons om thuis door te graven en... keuzes te maken. Dit gaf heel veel rust! De consulten waren zeer constructief en no-nonsense. Ik kan Marie-Jose echt aanraden: zij is veelzijdig en buitengewoon inventief. Door haar openheid en manier van vragen stellen kan ze complexe problemen moeiteloos doorgronden en bespreekbaar maken. We hebben een aantal gesprekken met haar gevoerd en zijn door Mare-José aan het "werk" gezet. Ze stelt de juiste vragen en komt met concrete voorstellen. Dat leverde ons meer inzicht. Ik weet nu wat ik kan verbeteren en waar mijn valkuilen liggen.

 

Gerard (46)

Ik ben blij dat we jou hebben opgezocht! We zijn door jou aan het werk gezet, en hebben het idee dat we de komende tijd door kunnen rollen.

 

Frank (39)

Mijn gevoelens kan ik nu veel beter verwoorden. Ze is zeer duidelijk en niet bang om de dingen bij de naam te noemen. Ze doet dit echter met heel veel respect. Dat zorgde ervoor dat we haar volledig vertrouwden.

 

Karin (40)

Ik heb heel lang gewacht voordat ik hulp wilde zoeken. Als arts dacht ik dat ik alles zelf op moet kunnen lossen. Een foute gedachte zo bleek. Door de gesprekken met Marie-Jose heb ik veel geleerd over mezelf en over mijn partner. Ik dacht dat het onmogelijk was om met mijn partner te praten en dat hij dat niet zou willen. In het eerste gesprek bij haar vertelde hij meer dan het laatste jaar met mij... De weg terug is ingezet; we geloven er weer in. Ik ben blij.

 

Karina (38)

Marie-Jose was : warm, oplettend, scherp, aansluitend, eerlijk, menselijk, gelijk, indringend, effectief, meedenkend, subtiel, kortom RAAK!

 

Esther (48)

Ik had in de gaten dat mijn ademhaling erg hoog zat. Soms had ik daardoor moeite met presenteren. Iemand heeft mij ooit eens gewezen op het bestaan van ademtherapeuten. Ik ging daarnaar op zoek en kwam bij Marie-Jose terecht. Marie-Jose begeleidde me respectvol met ademhalingsoefeningen. Ze is erg duidelijk en je weet precies wat er gaat komen en met welke bedoeling ze je de oefeningen laat doen. Ik ben zeer tevreden over het resultaat! Tijdens een presentatie een tijdje terug merkte ik dat ik meer vertrouwen haal uit mijn ademhaling. Dat was een heel mooie ervaring.

Ik zit nu in een drukke periode, dan merk ik dat mijn ademhaling weer naar boven wil. Het lukt me nog niet altijd 100%, maar door oefening gaat het steeds beter.

 

Katrien (36)

Ik kwam bij CustersCoaching via het re-integratiebureau Startwijzer. Startwijzer heeft me geholpen bij het opzetten van m'n eigen bedrijf vanuit een arbeidsongeschiktheid situatie. Ik had nog klachten van m'n ziekte en vroeg me af of ik dat nog zou kunnen verbeteren door te werken aan het opruimen van ballast. Starwijzer verwees me door naar Marie-Jose Custers.

Marie-Jose stelde voor om ademtherapie in te zetten. Praten en denken over mijn situatie kan ik goed, maar het lichaam vertelt soms iets anders, vandaar dat "ademwerk" Marie-Jose de aangewezen therapie voor mij leek. Zij gaf ademopdrachten en aan de hand daarvan kon ze me op allerlei ontwikkelpunten wijzen. Niet alleen qua ademhalingstechnieken, maar ook thema's in m'n leven, zoals 'durf te vertrouwen' of 'dingen mogen tijd kosten'. Heel treffend en daar kon ik gericht mee aan de slag.

Het heeft een beweging mee vormgegeven in m'n leven, het voelt alsof ik blokkades heb opgeruimd waardoor ik makkelijker positieve dingen aantrek en oude gewoontes achter me heb gelaten. Ik ben zangeres van beroep en was me dus altijd al bewust van m'n ademhaling, maar Marie-Jose heeft toch met haar aanpak wezenlijke dingen in beweging gezet. Erg bijzonder! Ik heb ook gemerkt dat er andere dingen op m'n pad kwamen die in harmonie waren met waar Marie-Jose aan werkte, en die tot een positieve en opruimende verandering hebben geleid. Momenteel heb ik niet meer de klachten die ik had en waarom ik bij Marie-Jose kwam !!

 

Marloes Hollenberg (20) studiekeuze

"Ik kwam bij Marie-Jose terecht, omdat ik niet wist welke opleiding ik na mijn huidige opleiding wilde gaan volgen. De keuze van mijn huidige studie heb ik iets te snel gemaakt en ik heb de verschillende opleidingen niet tegen elkaar afgewogen. Omdat ik nu wel een bewuste en goed overwogen keuze wilde maken heb ik de hulp van Marie-Jose opgevolgd. Ik heb met haar verschillende gesprekken gevoerd en daarbij heb ik een duidelijk beeld gekregen over wat er belangrijk is voor mij als persoon: aan wat voor eisen moet de opleiding in ieder geval voldoen, wat zijn mijn capaciteiten, wat vind ik leuk om te doen. De gesprekken hebben me heel goed geleerd wat voor mij belangrijk is en dat zal mijn leidraad zijn voor mijn volgende studiekeuze."

 

Esther (28 jaar) angst en paniekklachten

"Uit interesse en nieuwsgierigheid ben ik op internet op zoek gegaan naar informatie over ademtherapie. Ik had er wel eens over gehoord en heb me onbewust steeds afgevraagd of dat iets voor mij zou kunnen zijn?

Naast mijn nieuwsgierigheid, had ik ook zeker nog een andere reden om informatie op te zoeken, namelijk steeds terugkerende paniekmomenten na een heftige periode in mijn leven. Twee vliegen in een klap dus.., maar dan moet je ook eerste de stap durven zetten om daadwerkelijk een afspraak te maken! De informatie op internet bleek perfect te passen bij wat ik zocht. En na een aantal mails over en weer om mijn vraag helder te krijgen, werd een afspraak gemaakt. Op naar deze, voor mij, " nieuwe wereld".

De eerste kennismaking met Marie-Jose heb ik direct als prettig ervaren. Een duidelijk verhaal, en geen "zweverige toestanden", daar voelde ik me wel prettig bij. Na een gesprek, om mijn vragen nog concreter te maken, was het tijd voor actie! Ik mocht gaan liggen en simpelweg ademhalen, zoals ik dat altijd doe. Na een aantal minuten kwamen hier al heel wat dingen uit, waar we verder mee zouden gaan werken. Deze dingen kwamen mij niet onbekend voor, dus ik had er meteen vertrouwen in. De grote vraag voor mij was: hoe kan ze dit toch allemaal zien aan de ademhaling van iemand? Ik heb een baan waarin ik veel moet denken en overdenken. Ik voer de hele dag gesprekken en daarnaast is controle en overzicht houden in veel gevallen essentieel. Het was voor mij dus lastig om niet te kunnen verklaren hoe dit allemaal werkt? Hoe bestaat het dat er, zonder te praten zoveel informatie overkomt? Aan de andere kant voelde dit ook als een grote "bevrijding"! Blijkbaar was ademhalen het enige dat ik moest doen om resultaat te behalen!

Alleen maar ademhalen, bleek voor mij toch lastiger dan ik dacht. Het is belangrijk om je over te geven aan de ademhaling en de dingen die Marie-Jose tegen je zegt. Kortom, het denken en willen presteren los te laten en in plaats hiervan te voelen en te ervaren. Moeilijk voor iemand die in elkaar zit zoals ik (altijd je best willen doen, niks vanzelfsprekend vinden, controle willen houden). 

In de derde sessie kon ik deze punten goed los laten en wat me toen overkwam kan ik nog steeds niet uitleggen. Alles viel op zijn plaats, alles was ineens glashelder. De 4e keer overkwam mij dit wederom, huilend sloot ik deze twee sessies af. Niet van verdriet, maar van opluchting...

In mijn dagelijkse werk en bezigheden waren de resultaten van de ademtherapie zo groot dat mijn omgeving zich af vroeg wat er met me aan de hand was? Niet alleen ik, maar ook de mensen om me heen zagen en voelden dit dus. Het gekke was, dat dit allemaal gebeurde zonder dat ik hier bewust mee bezig was. Heerlijk!

Ik was altijd al tevreden over mijn leven, alles ging goed en ik was gelukkig. Maar dat ik mezelf nog zoveel beter kon voelen had ik niet gedacht. Het heeft mij in ieder geval heel veel opgeleverd. Mijn hulpvraag lag op het gebied van paniekgevoelens. Deze heb ik totaal niet meer ervaren, ik sta meer ontspannen in het leven. Dat er hiernaast nog zoveel bij is gekomen, had ik niet durven hopen.

Marie-Jose zei me in het begin, dat ik minder moest gaan denken en meer moest leven met wat de dag mij brengt. "kijk wat er op je pad komt, je hebt niet overal invloed op en kan niet overal controle over hebben, go with the flow", noemde ze dit.

Dat dit doel voor mij behaald is, is denk ik wel duidelijk geworden na het lezen van mijn verhaal!"

 

Hugo (49 jaar) Loopbaanondersteuning bij burn-out

"Ik ben via de huisarts en de psycholoog naar CustersCoaching doorverwezen. Ik had een burn-out als gevolg van mijn werk en het zag er niet naar uit dat ik terug kon in mijn werk. Mijn probleem is dat ik heel veel werkervaring heb, maar dat ik niet de bijpassende diploma’s heb.

Ik ben een echt gevoelsmens en nogal verlegen, maar Marie-José zorgde ervoor dat ik me snel op mijn gemak voelde. Ze heeft me getest en we hebben naar het verleden gekeken. Ik kreeg opdrachten van haar die er voor zorgden dat ik na elk gesprek het gevoel had dat ik echt vooruit ging. Ik ging bijvoorbeeld weer naar vacatures kijken en kreeg weer zelfvertrouwen door haar aanpak. Dat was heel belangrijk, want als je een burn-out hebt dan raak je je zelfvertrouwen kwijt.

Bij een psycholoog heb ik meer het gevoel dat ik aan het werk ben in m’n hoofd, de aanpak bij een loopbaanadviseur is veel breder (dat is in elk geval wel zo bij Marie-José). Er komt daardoor ook meer op tafel.

Aan het eind van de gesprekken heeft ze een loopbaanrapport geschreven waar ik me 100% in herkende. Ik zie daardoor weer wat ik allemaal kan. Ik ben nu bezig om een ervaringscertificaat te behalen, zodat ik bij een nieuwe baan kan aantonen wat ik kan. Ik heb vertrouwen dat ik nog een heleboel mogelijkheden heb. Ik kan loopbaangesprekken echt aanraden als je qua werk in een dip zit. Ik heb er heel veel aan gehad en gelukkig ben ik op tijd doorverwezen!"

 

Ellen (42) Ademworkshop

"De vorige workshopdag van Marie-José in Limburg, daar was ik ook bij. Ik ken Marie-José van de zgn. ademweek. Marie-José heeft veel kennis en Ik voel me op m'n gemak bij haar. Ze voelt heel goed aan waar het probleem zit. Ik ken de techniek dus wel, maar weet dat als ik het zelf doe dat ik vaak op een bepaald punt blijf hangen. Als ik begeleid word dan gaat het veel beter. De vorige dag heb ik nog wekenlang een fijne ontspanning in mijn lijf gevoeld en dat wilde ik weer!
Ook dit keer was het een fijne, ontspannen dag. De locatie was goed en ik voelde me lekker op mijn gemak. Het was een prettige groep mensen en we kregen een goede uitleg over de techniek en de lichaamsgebieden die een rol spelen tijdens de ademhaling. Het was interessant om mijn kennis weer even op te halen en er werd een demo gegeven waarin je kon zien hoe het werkt. Behalve twee ademsessies was er ook een geleide meditatie die me diep naar binnen bracht. Het maakte me duidelijk wat voor mij belangrijk is nl. meer lef hebben. Dat werd glashelder voor me. Een bijzondere manier om zo mijn doel te vinden. We hadden een heerlijke lunch op het terras en daarna deden we een hartmeditatie op muziek. Dat deden we buiten en dat was heel leuk. De dag heeft me heel veel positiefs gebracht, ik voel me zekerder en heb meer vertrouwen in mezelf. Ik heb weer rust in mezelf. Deze ademtechniek heeft me vanaf het begin veel meer geluk in mezelf gegeven, ik voel me sindsdien vrijer en mijn angsten zijn weg. Ik heb ontdekt dat ik als ik weet dat er een lastige situatie aankomt dat het me enorm helpt om 15 diepe ademhalingen volgens deze techniek te doen. Dat is handig: ik heb het altijd bij me!!! Ik voel me sindsdien veel stabieler. Ja, ik ben blij dat ik ademen ontdekt heb en zo’n “vakantie in één dag” kan ik echt aanbevelen!"

 

Saskia (44) loopbaanondersteuning en persoonlijke coaching

"Ik kwam bij Marie-José terecht via een collega van het werk, zij zijn oude bekenden van elkaar. Ga maar met Marie-José praten, kijk maar wat je aan haar hebt. Het is een praktische Limburgse.

Dit advies kwam voort uit een behoefte om mijn mogelijkheden op het gebied van werk te onderzoeken. Het vervolgens ingezette coachingstraject had twee sporen die uiteindelijk voor een groot deel samen kwamen: een gezonde balans tussen werk- en privéleven en kijken waar ik me in mijn werk op wil richten, nog meer de inhoud in voor wat betreft het werk of meer richting leidinggeven? Het traject leverde me enorm veel op. Niet alleen heb ik naar aanleiding van testen en gesprekken meer inzicht in mijn capaciteiten en mogelijkheden gekregen op werkgebied, ook op het moment van het traject zelf had ik voor vraagstukken uit mijn privéleven, waaronder mijn jeugd, een goede aansluiting met Marie-José. Het was heel pragmatisch met allerlei tips en adviezen en dat werkte voor mij op menig vlak. Ook de nadruk op de ademhaling heeft mij enorm geholpen. Privé is het qua relatie niet goed, maar ik voel wel een stevige basis bij mezelf om daarmee te dealen en mezelf daarin vooruit te willen brengen naar een completer en evenwichtiger leven."

 

Rianne toepassen EMDR na aanranding

"Ongeveer 30 jaar geleden ben ik gewelddadig aangerand, de aanrander probeerde me te wurgen... Ik heb hier al mijn hele leven last van. Mijn man was er aan gewend dat ik niet heel ontspannen van intimiteit kon genieten, maar hij accepteerde me gelukkig. Ik ben door diverse therapeuten behandeld en dat leverde steeds weer wat op, maar ik bleef er last van houden.

Ik hoorde dat Marie-José nu ook met EMDR werkt. Ik wilde het graag een kans geven. Ik wist al wat EMDR was, want dat had ik al eerder bij een psycholoog ondergaan. Het had toen niet veel opgeleverd. Ik merk steeds dat ik behoefte heb aan controle, maar Marie-José wist me heel goed te leiden tijdens de sessie. Voor mijn gevoel hebben we ongeveer twintig minuten gewerkt en maar één keer. Ik was verbaasd over het resultaat! En ik niet alleen, mijn man wist niet wat hem overkwam. Voor ons huwelijk breekt de zon door, we gaan een mooie tijd tegemoet.

Wat ik vooral gewaardeerd heb is dat ik hieraan kon werken, en dat het haar lukte om mijn vertrouwen te winnen. Ze liet me helemaal in mijn waarde en nam me mee in het proces. ik heb nog een korte vervolgbehandeling gehad, maar nu voel ik me echt bevrijd. Mijn man heeft haar een bos bloemen gegeven..."

 

Ada (49) persoonlijke ontwikkeling

"Ik had al een lange tijd problemen waar ik iets aan wilde doen. Ik had vroeger nare ervaringen meegemaakt en het overlijden van mijn vader speelde ook nog steeds een rol. Ik had al verschillende therapieën geprobeerd, zoals regressie en ontspanningstherapie, maar dat hielp niet voldoende. Toen ik een foto met een interview van Marie-José las dacht ik: dat ga ik proberen.

Ik was echt gemotiveerd om iets te verbeteren: mijn problemen speelden altijd in mijn achterhoofd en ik voelde me niet vrij. Bij sommige gebeurtenissen voelde ik een klem op mijn borst.

Bij Marie-José ging ik ademen en dat ruimde flink op. Ik voelde me elke keer vrijer en sterker. Ik voelde steeds meer dat ik voor mezelf meer ruimte innam. Ik kreeg oefeningen mee, die ik thuis deed.

Wat ik ook fijn vond: ik ben een binnenvetter en hoefde bij de intake niets te vertellen over dingen die ik niet wilde. Ik ben geen prater en zeker niet over mezelf.

Ik had meteen na de eerste sessie het gevoel: dit is het! Er was geen enkele twijfel. Ik vond het wel heel bijzonder dat ik lichamelijk zo reageerde en dat ik door de drukpunten zo nauwkeurig voelde dat ik oude verstopte emoties had. Wat ik vroeger niet kon laten zien kon ik nu wel loslaten!

Ik voel me nu goed: veel vrijer. Ik moet de oefeningen regelmatig blijven doen, ik merk dat het goed voor me is. Ik voel wanneer dat nodig is en dan doe ik ze. Ik zou anderen aan willen raden om niet zo lang te wachten als ik deed. Ik had me veel eerder zo opgelucht kunnen voelen. Dus: doen!"

 

Fiona (37) pijn

"Ik heb bij Marie-Jose een zgn. Reconnective Healing gekregen. Ik wist niet precies wat het was (iets met energie) en ben er blanco ingestapt. Had de weken ervoor nl. rugklachten i.v.m. zwangerschap. Vanaf de dag dat ik de healing heb gekregen was de rugpijn weg. Super bedankt Marie-Jose!”

 

Laurens (50) ondersteuning bij verandering van loopbaan

"ik kwam bij CustersCoaching terecht via mijn broer die er tevreden over was. Ik wilde uitzoeken welke affiniteit ik heb in relatie tot mijn loopbaan en daar had ik hulp bij nodig. Marie-José is een ervaren loopbaanadviseur die me geholpen heeft de rode draden in mijn levensverhaal en CV te vinden. Ik kreeg telkens opdrachten die ik thuis kon maken en die we samen bespraken. Gaandeweg werd ik me steeds beter bewust van mijn kwaliteiten en interesses. Het was een goede, degelijke manier om je carrière onder de loep te nemen. Ik moest flink aan het werk en Marie-José is een goede sparring-partner die je uitdaagt waardoor je nieuwe inzichten krijgt.

De uitkomst was voor mij een echte eyeopener. Ik ontdekte dat het werken met mensen mijn inspiratiebron is en dat kan ik in diverse beroepsrichtingen. De begeleiding voldeed aan mijn verwachtingen, ik ben nu druk bezig met netwerken in de werkrichting die me aanspreekt."

 

Carly (45 jaar) persoonlijke coaching

"Ik kwam terecht bij Marie-José via een zoekterm met personal coaching of persoonlijke ontwikkeling of zo. Ik had een soort mission statement voor mezelf geformuleerd, waar ik begeleiding bij zocht. Het kwam er op neer dat ik m'n eigen ontwikkeling vond stagneren en een beetje vast liep. Ik had 3 coaches benaderd en met Marie-José had ik een klik, ik vond het prettig hoe ze me aansprak.

Marie-José leerde me onder andere ademhaling oefeningen, die  brachten me bij een gevoel van kracht in mezelf waar ik nog dagelijks naar terug grijp, daardoor ben ik de Transformational Breathing seminar gaan volgen en dat was heel bijzonder en heeft me een krachtige potentie in mezelf laten zien. Ook  deed Marie-José een zgn. familie-opstelling met mij met behulp van poppetjes die me veel inzicht heeft gegeven in o.a. de rol en invloed van mijn dominante, instabiele moeder en hoe zij mij als volwassene belastte in plaats van me kind te laten zijn.

Ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik kan bij stress beter uitzoomen en eerst de situatie overzien, vóór dat ik actie neem. Het helpt me mijn eigenwaarde te blijven voelen in mijn relatie met mijn man en met familie en vriendinnen. Ook ben ik me sneller bewust van mijn gedrag of mijn aandeel en kan vervolgens de keus maken van hoe nu verder in het gesprek of in de situatie. Verder heb ik actie genomen om voor mezelf activiteiten te ontwikkelen.

Ik ben stabieler geworden en kan daardoor meer genieten van mijn leven!"

 

Marina , begeleiding in een turbulente levensfase

"Het was een intensieve periode, maar zeer de moeite waard. Ik voel me vrij in mijn gevoel van eigenwaarde. Het gevoel er te mogen zijn en ook wat te kunnen betekenen is sterk aanwezig. Ik weet dat er nog een hele moeilijke tijd gaat komen, maar ik weet dat ik nu sterker in mijn schoenen sta om bij mezelf te blijven.

Weten dat wat ik vind en doe ook goed is en niet meer afhankelijk van wat een ander zegt of misschien denkt.

Ik wil jou in ieder geval heel hartelijk bedanken voor de inzet en het inzicht dat je hebt gegeven. Weet dat je heel veel voor een ander kan betekenen en dat is heel waardevol!"

 

Frits (51) (ik heb ambitie!)

Ik ben bij Marie-Jose terecht gekomen omdat ik met het bedrijf niet verder kwam in mijn loopbaan traject. Door omstandigheden (werk, privé en gezondheid) waren we even de weg kwijt. Ik heb het bedrijf toen gezegd dat we externe hulp nodig hadden. Ik ben bij jou terecht gekomen omdat je mij werd aangeraden. De belangrijkste vragen die aan het begin van dit traject lagen waren:
Hoe kom ik uit het dal waar ik nu in zit?
Wat kan ik?
Wat wil ik?
Hoe ga ik om met de huidige situatie?
Beïnvloedt de privé situatie mijn werk?

In het begin het ik competentie testen gedaan en lange gesprekken gevoerd om de situatie uit te leggen, waarbij Marie-Jose goed luisterde en de goede vragen stelde. Na elke sessie kreeg ik huiswerk mee wat in de volgende sessie weer behandeld werd. Met methoden als "Mooi Werk" en het "management spel" heeft Marie-Jose me vooral laten zien wat ik kan en mijn naïeve beeld over de organisatie veranderd. Ik denk dat ik nu beter snap wat er om mij heen allemaal gebeurt en hoe mensen werken met verborgen agenda's etc. Eigenlijk ben ik weer een stuk volwassener geworden.

Ik ben momenteel helemaal uit het dal van de afgelopen tijd geklommen. Heb bijna al mijn energie en enthousiasme terug en dat voelt goed. De komende periode kan ik aan de slag met wat ik geleerd heb. Ik heb weer alle vertrouwen en energie voor de toekomst!

 

Helene (42)

Via een goede vriendin kwam ik bij Marie-Jose. Door haar enthousiaste verhalen over de goede resultaten werd ik nieuwsgierig naar ademtherapie. Wat mij vooral aansprak was het gegeven dat je door aandachtig ademhalen de energie weer in je lijf op gang kunt brengen.

Ik ben vooral gekomen om "onbewuste" blokkades en remmingen weg te werken. Waarom durf ik niet te vertrouwen op mijn intuïtie, ontbreekt het mij regelmatig aan zelfvertrouwen en schakel ik uiteindelijk altijd over op de ratio? Marie Jose helpt mij door o.a. ademtherapie weer vertrouwen te krijgen in de natuurlijke energie en kracht die in mij zit. Gelijktijdig met het krachtig in en uit ademen worden remmingen en blokkades "opgeruimd". Er komt energie vrij en na een ademsessie voel ik me lichter, bewuster en energieker.

Wat levert het op? Iedere keer weer andere inzichten, afhankelijk van de focus die we vóór de sessie aanbrengen (oftewel het onderwerp waar ik specifiek aan wil werken). Deze inzichten helpen mij om te vertrouwen op mijn intuïtie en laten krachtiger en zelfbewuster in het leven staan. Ik beschouw de regelmatige sessies als een interne schoonheidsbehandeling. Buiten de ademtherapie geeft Marie Jose regelmatig workshops waarbij mijn zelfvertrouwen verder ontwikkeld wordt. Het leren presenteren vanuit je eigen kracht, gebruikmakend van slimme presentatietechnieken, maakt dat ik in mijn werkomgeving steeds meer durf te vertrouwen op mijn intuïtie. Ik ben heel blij dat Marie Jose mij door middel van de ademtherapie en workshops coacht in mijn ontwikkeling tot een bewuste en energieke persoonlijkheid!!

 


Custers Coaching - Linked In   Stichting EFT Nederland   NFC

Webdesign and Development : iWebPro (C) Interactieve Web Producties